Utrechts talent: de indierock van Lost Bear

In en rondom Utrecht is veel muzikaal talent te vinden. Daarom deze week een portret van de indie rock band Lost Bear. Zanger Casper doet het woord voor de zevenkoppige band.

“We zijn vooral geïnspireerd door de jaren 90 indierock bands”, vertelt Casper. Daarbij moet gedacht worden aan bands als Sonic Youth en Dinosaur Jr.  Het optreden gaat de mannen goed af. “We hebben al een hele lijst aan optredens op onze naam staan. Het is nu even rustig, maar vorig jaar deden we mee met de Popronde en dan heb  je al snel veel shows.”

Nederland is al bijna te klein voor de band. De mannen hebben dit jaar namelijk ook een veertiendaagse tour door vijf Balkanlanden gemaakt. “Wij werden daarvoor gevraagd door Platform Spartak voor een speciaal project om verschillende werelden bij elkaar te brengen. Dat was wel een hoogtepunt voor de band.”

Na een splitalbum met Schotel Van De Dag, een andere Utrechtse indierock band, is Lost Bear nu bezig met het opnemen van eigen album. “Het gaat een keiharde plaat worden, maar er komt natuurlijk ook een balad op. Het gaat de plaat van 2011 worden. Overal ter wereld!”

Het eerstvolgende optreden van de band is op 19 november in het ACU in Utrecht. Op de www.lostbear.nl meer informatie, video’s en muziek van deze groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.