Utrechtse band rockt op Appelpop

“Ik moet nog even schijten jongens!”, roept zanger Siebe van The Pikeys naar zijn medebandleden een halfuur voor hun optreden op het blossom podium op Appelpop begint. Er verschijnt een verontschuldigende glimlach op zijn gezicht als hij de al draaiende camera opmerkt. “Sorry, maar mannen poepen gewoon”, roept hij nog net voordat hij het toiletgebouw instapt.

Aan de andere kant van het podium wordt het langzaam drukker. In de avondschemering zoeken groepjes festivalgangers een droog stukje gras op om te wachten op het optreden. Lang hoeven de bezoekers niet te wachten, want al snel verschijnen er vier ruige mannen op het podium. De een met nog net iets meer tatoeages dan de ander. Zanger Siebe gehuld in een lange bontjas roept het publiek op om te rocken. “Are we ready to rock?” Er klinkt gejoel over het veld, hoofden worden wild van achter naar voren gegooid, haren vliegen in het rond en handen deinzen in de lucht mee op de beat. The Pikeys Rocks!

Bianca Brasser

Pas twee jaar geleden kwamen de Pikeys bijelkaar “puur toeval”, vertelt drummer Boris “We studeerden alle vier op de Herman Brood academie en werden toevallig bij elkaar in een werkgroepje geplaatst.” Een gouden viertal zo bleek. Vorig jaar sleepte de band de Utrechtse popprijs in de wacht. En na een aantal hoogtepunten als optredens in de Melkweg en op het bevrijdingsfestival in Utrecht dit jaar, stonden zij gisteren op het tweedaagse popfestival in Tiel: Appelpop. Op het podium gingen ze tekeer als bezetenen, maar backstage blijken het vier rustige jongens. Onder het genot van bier en sigaretten vertellen ze vol enthousiasme over hun optreden. “Het is helemaal te gek om hier te staan”, zegt gitarist  Idde. Samen met bassist Fabian komt hij oorspronkelijk uit Tiel.

Sebastiaan Fisscher

 Back to the Roots dus voor deze jongens. Maar of ze nu in hun geboorteplaats of aan de andere kant van het land op een podium staan, het gaat hoe dan ook om de rock. En dat blijven de jongens voorlopig nog wel even maken, loeiharde rock!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.