Van het scherm naar het cafe

Het wordt wel eens beweert dat mensen elkaar minder vaak zien door dingen als internet communities (hyves, facebook etc.), mobieltjes en twitter. Waar of niet, Anna Maria Giannattasio wil dat twitteraars elkaar ook in het echt gaan ontmoeten aan de hand van een lunch. Deze zogeheten twitter lunch nodigt twitteraars uit, uit de virtuele wereld te stappen en in het echt met elkaar te praten.

Deze twitterlunch wordt voor het eerst gegeven op 19 oktober. De aanmelding is al begonnen en mensen lijken het een goed idee te vinden elkaar ook eens in het echt te ontmoeten. Tot nu toe hebben dertig mensen zich opgegeven om te gaan lunchen. Deze mensen zijn niet allemaal twitter vrienden van elkaar zoals uit deze reactie blijkt: “ik ken niemand maar ik kom toch!!” Misschien helpt internet wel om contacten te onderhouden en zelfs nieuwe mensen te ontmoeten, en niet alleen digitaal.

Onderzoek
De meerderheid van de bevolking zegt dat telefoons en internet er juist voor zorgen dat ze vaker met familie en vrienden afspreken. Dat blijkt uit een ondezoek van TNS NIPO dat afgelopen vrijdag publiek is gemaakt. Mensen die eenzaam zijn hebben daarentegen minder persoonlijk en telefonisch contact. Wel hebben zij op internet meer contact met familie en vrienden dan daarvoor en leren ze zo meer mensen kennen.

Traditie
Misschien kan de twitterlunch deze mensen wel over de streep trekken achter het scherm vandaan te komen. Anna Maria wil in ieder geval een nieuwe traditie starten door elke derde dinsdag van de maand zo’n lunch te organiseren. “Gewoon even een uurtje. Daarna gaat het echte leven weer verder.” Wanneer je bij de lunch bent, natuurlijk niet vergeten te twitteren hoe het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.