Van steengrillen naar gangstertje spelen

Het is een vernieuwende en nog redelijk onbekende tak van de bedrijfsuitjesindustrie: GPS gamen. “Mensen willen iets anders dan bowlen of steengrillen”, vertelt Michiel van Eunen, oprichter van evenementenbedrijf Living Story.

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van GPS razendsnel gestegen. Sindsdien is het ene na het andere evenementenbedrijf ontstaan dat GPS gaming aanbied, zo ook Living Story in Utrecht. “Lasergamen en paintballen zijn alweer oud”, aldus Michiel. Nu zijn games met GPS-technologie een van de laatste rages.

intniet.nl

Avontuur

Vijf jaar geleden heeft Michiel samen met twee vrienden zijn bedrijfje opgericht. Ze wilden mensen daarmee voorzien in de behoefte aan avontuur en een leuke dag. Voor verjaardagen of vrijgezellenfeestjes zijn de games een goede optie, maar Michiel moet het vooral van bedrijfsuitjes hebben. “Heel werkend Nederland is mijn klantenkring.”

Binnenstad

Living Story biedt verschillende GPS-games aan, waaronder The Target. Daarbij moet een criminele bende proberen uit handen te blijven van de politie. Of GPS Quest Moordmysterie, waarbij een middeleeuwse moord moet worden opgelost. Veel spellen zijn in de Utrechtse binnenstad te spelen, waardoor je langs allerlei bijzondere locaties en bezienswaardigheden komt.

Hulpmiddelen

Maar wat is er nou zo bijzonder aan de games? “Het soort games dat wij aanbieden is onderscheidend, omdat mensen niet alleen gebruik maken van de GPS, maar ook van hun mobiele telefoon en andere hulpmiddelen.” De deelnemers zijn bovendien vrij om te doen wat ze willen. “In het avontuur waar de games je in meenemen oefenen de deelnemers zelf veel invloed uit op het spel.”

Word alvast wegwijs in de binnenstad van Utrecht.

Grotere kaart weergeven

Kijk naar CampusCam aflevering 5 om te zien hoe drie studententeams het tegen elkaar opnemen in de game GPS Quest Moordmysterie, en welk team als eerste de moord weet op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.