Vijf generaties bakkers aan de Nieuwegracht

Waar vroeger een vader op zoon bedrijf vrij gebruikelijk was, is dit vandaag de dag iets bijzonders. Aan de Nieuwegracht in Utrecht zit een klein bakkerijtje, met sierlijke letters staat de naam Moolenbeek op het raam geschreven. In de etalage prijken tussen de plastic sierbroden oude ingelijste foto’s. Op een plank boven de kassa sieren vijf portretfoto’s de winkel, vijf generaties Moolenbeek kijken lachend in de camera.
Grotere kaart weergeven

In 1873 startte meneer Moolenbeek een klein ambachtelijk bakkerijtje. Nu 137 jaar later bakt zijn achter-achter kleinkind Jurgen Moolenbeek het brood. En ook Jurgens vader en moeder helpen nog steeds een handje in het familiebedrijf.

BiancaB

Overname
Als klein jongentje hielp Jurgen zijn vader al in de bakkerij. “Het was vanzelfsprekend dat ik de bakkerij op een dag over zou nemen”, vertelt hij terwijl hij in een razend tempo krentenbroden in de oven schuift. Het bakkersberoep is hem dan ook op het lijf geschreven, zo vindt hij zelf. “Ik zou niets anders willen.”

BiancaB

Zesde generatie
Of de bakkerij in de toekomst zal worden overgedragen aan een zesde generatie is nog onzeker. “Op dit moment zijn er nog geen kinderen in het spel”, lacht Jurgen. “Maar zeg nooit nooit”, voegt hij er snel aan toe.

Benieuwd geworden naar de hele familiegeschiedenis van de familie Moolenbeek? Kijk dan 27 september naar Campuscam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.