VVD: stedenband is ambtenarenhobby

Al 27 jaar bestaat het, en toch weet nauwelijks een Utrechter ervan: de stedenband Utrecht Leon. De gemeente hoopt dat aan het einde van dit jaar 1 op de 3 Utrechters bekend is met deze ‘warme’  band waar jaarlijks tonnen in op gaan.  VVD-er Andre van Schie ziet niets in het voorbestaan van deze band.

Ontwikkelingssamenwerking is een kwestie van de nationale overheid, zo vindt van Schie. Op gemeentelijk niveau moet er volgens hem dan ook niets aan gedaan worden. Maar is dit dan niet zielig voor al die arme kindjes in Nicaragua? “Nee”, zegt van Schie, “het is juist zielig voor de Utrechters, onze inwoners moeten zelf kunnen beslissen waar ze hun eventuele bijdrage aan willen geven.”

BiancaB

Duit in het zakje
Volgens van Schie geven Nederlanders al massaal aan ontwikkelingshulp. “Gemiddeld geeft een Nederlander 120 euro per jaar aan een goed doel. De gemeente hoeft dan niet ook nog eens een duit in het zakje te doen.” Liever ziet van Schie lastenverlichting bij de belastingbetaler.

Knap
Van Schie noemt het zelfs knap dat er al 27 jaar een stedenband bestaat. “Deze hobby van ambtenaren moeten we zo snel mogelijk stoppen.” Toch hebben de moties van de VVD tegen de stedenband nog weinig zin gehad. “Wij hebben nu zeven zetels”, legt van Schie uit, “ Blijkbaar is er een meerderheid in de gemeenteraad die dit soort dingen wel blijft steunen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.