Je zolder is goud waard

Antiek heeft de toekomst. Oude spullen zijn uniek. Wat vroeger bij het grofvuil werd gezet, staat nu weer chique. De verzamelaarsbeurs in de Jaarbeurs speelt daar handig op in. Op de beurs worden duizenden gebruikte voorwerpen te koop aangeboden aan de echte verzamelaar. Het evenement trekt ook veel dagjesmensen.

antieke fototoestellen
antieke fototoestellen

De beurs is inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds grootste en trekt in een weekend zo’n 30.000 bezoekers. Het is een aparte wereld. De wereld van de verzamelaars. De bezoekers kunnen soms uren zoeken totdat ze dat ene potje, schilderij of spel hebben gevonden.

Trends

Op de beurs zijn zelfs ware zoektrends te signaleren. Suikerzakjes, sigarenbandjes en postzegels verliezen populariteit. De mensen komen tegenwoordig voor antieke fototoestellen of kleding. Mensen willen steeds meer uniek zijn en Ikea meubels gaan toch ook vervelen. Daardoor ondermeer groeit het aantal bezoekers ieder jaar weer.

In totaal zijn de spullen over zo’n 2000 kramen verspreid. Vijf beurshallen vol met pruiken, muziekcasettes en archeologische vondsten. Zoveel kramen en zoveel oude spullen. Wat levert andermans troep nou op?

verzamelaar met aanwinst
verzamelaar met aanwinst

Troep of goudmijn

Iedere bezoeker betaalt 10 euro entree en de stalhouders betalen ieder 55 euro voor een verkoopbewijs. Geschat wordt dat de omzet van de beurs rond de 250.000 euro ligt. Dus mocht je nog een zolder hebben die vol ligt met oude spullen? Ga lekker met je spulletjes naar de verzamelaarsbeurs die in het weekend van 20 en 21 weer wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.