All I Want For Chistmas = Kerstshows!

De warme nazomerdagen zitten nog vers in het geheugen, de terrassen verdwijn langzaam uit het straatbeeld, de herfstkleuren worden zichtbaar en de temperatuur zakt’s nachts voor het eerst onder het vriespunt. Natuur en mens bereidt zich langzaam voor op winter en kerst… Maar niet de tuincentra! Die zijn er al lang klaar voor!

De herfstvakantie is het startschot voor de tuincentra om hun kersthows te openen. Terwijl alleen wat pepernoten in de supermarkt ons doen vermoeden dat Sinterklaas in aantocht is, staan de kerstboom en de kerstman alweer in de volle aandacht. Best vreemd, aangezien uit onderzoek blijkt dat Sinterklaas nog steeds onze favoriete traditie is. Maar dat maakt de kerstman niks uit, ook dit jaar worden we al ruim 2 maanden voor de feestdagen overspoeld met de nieuwste trends op het gebied van lichtjes, kaarsjes, bomen en ballen. En ieder jaar wordt er weer dezelfde vraag gesteld: Is het niet een beetje te vroeg allemaal? De kerstman is al vollop aanwezig , terwijl  de Sint nog  zijn pakjesboot moet inpakken.

Tuincentrum De Driesprong

Bij tuincentrum De Driesprong waren ze er helemaal vlotjes bij dit jaar: sinds 2 oktober kan je hier al helemaal in de kerstssfeer komen. Manager Ralph Smaal denkt dat het makkelijk kan zo’n show begin oktober en dat de mensen er ook al aan toe zijn.  “Wij krijgen eind augustus al belletjes van onze klanten over wanneer onze kersthsow opengaat”, vertelt hij. Smaal legt uit waarom tuincentra toch zo vroeg beginnen:  “Oktober is nu eenmaal de beste tijd voor een tuincentrum om te gaan bouwen. Het is een hele investering om zo’n kerstshow op te zetten en in oktober is er niet zoveel op tuingebied, dus dan hebben we mooi de tijd.”

Luister hieronder het hele interview met Ralph Smaal, waarin hij onder meer vertelt wat de nieuwste kersttrends zijn en kom alvast in de feeststemming met een korte sfeerimpressie van de kerstshow in De Driesprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.