Auto van Bassie en Adriaan te koop

Wie vroeger vol bewondering keek naar jeugdhelden Bassie en Adriaan, kan nu zijn geluk niet op. De rode Volvo Prelude uit 1977 en de rode caravan met gele stippen van de clown en acrobaat staan nu te koop op marktplaats.  Inclusief de knipperende koplampen en robot Robin.

Hobby

Eigenaar Edgar van Schaick moet er vanaf. Een jaar geleden kocht hij de auto en caravan over van een andere fan maar wegens ruimtegebrek en een ‘uit de hand gelopen’ hobby wil hij er vanaf. Van Schaick gebruikte de auto vooral voor kinderfeesten, evenementen en bruiloften. Na veel jaloerse blikken en herkenning op straat is het nu tijd voor iemand anders om  er de show mee te stelen.

Niet origineel

De Volvo Prelude uit 1977 is op een paar roestplekken in perfecte staat. Hij heeft er 169.100 kilometer op zitten en heeft onlangs een nieuwe accu en nieuwe banden gekregen.  Met de auto is niets mis dus, maar een klein puntje van kritiek is toch wel dat deze auto niet daadwerkelijk op de set gebruikt is. Het is een replica. Velen uren werk hebben erin gezeten om de auto en caravan precies te doen lijken op de auto van de clown en acrobaat. Zelfs robot Robin valt bijna niet te onderscheiden van de echte.

Foto: Marktplaats

Goudmijn

Inmiddels is de advertentie van Edgar van Schaick ongeveer 75.750 keer bekeken. Daaruit zijn natuurlijk de nodige biedingen voortgekomen, want een vraagprijs heeft Edgar niet. Wie het hoogst biedt, mag deze rode bolide op zijn erf zetten. Het hoogste bod bedraagt nu 33.000 euro.

Foto: Marktplaats

De leader van de jeugdserie waarin de auto en caravan centraal staan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.