Beschonken bestuurders

Elke maandag zijn ze er weer. Berichten over automobilisten die dronken achter het stuur zitten en ongelukken veroorzaken. Ondanks de Bob-campagne lijkt het alsof weinig automobilisten zich bewust zijn van de gevaren.

Regio Utrecht is daarop geen uitzondering. Op de site van de politie zijn vandaag alleen al twee berichten te vinden over automobilisten die te diep in het glaasje hebben gekeken en zijn aangehouden. Vooral in het weekend is het feest. Bestuurders die terugkomen van een avondje stappen of borrelen bij vrienden stappen blijkbaar zonder problemen met een te hoog alcoholpromillage in de auto.

Waarom?

Waarom rijden automobilisten rond met drank op? Waarom stapt iemand na teveel borrels in de auto? Ik kan het mij moeilijk voorstellen. Iedereen die nadenkt over de gevolgen laat dit wel uit zijn hoofd. Botsingen met bomen, andere auto’s of fietsers, beschonken bestuurders rijden van alles aan.

Fietsers en voetgangers

Niet alleen automobilisten maken brokken met teveel alcohol op. Ook fietsers en voetgangers zijn een gevaar voor het verkeer. Ze steken zomaar de weg over of vallen op de weg. Het andere verkeer moet dus goed uitkijken. Voor je het weet rijdt er een fietser tegen je auto aan of ligt er iemand te slapen op de weg.

Verkijken op eigen kunnen

Vaak denken bestuurders dat ze goed genoeg rijden en dat glaasje teveel brengt daar geen verandering in. Daarnaast willen automobilisten stoer doen en overschatten ze  hun eigen kunnen. Na een avondje stappen denken ze goed te kunnen rijden. Ik haal het niet in mijn hoofd. Geen biertje als ik moet autorijden en anders pak ik de fiets. Al moet ik daar natuurlijk ook mee uitkijken. Niet alleen de auto’s zijn tenslotte gevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.