Big Brother is watching you in Doha’s streets

Het straatbeeld fotograferen in Doha is zo makkelijk nog niet. Want in Souq Waqif bijvoorbeeld hangen er overal camera’s die precies in de gaten houden wat je aan het doen bent. Het is dan ook helemaal niet gek als ze naar je toekomen, om te vragen waar je mee bezig bent. En in het ergste geval, mag je je memorycard wissen.

Persvrijheid is namelijk een ondergewaardeerd begrip in Qatar. Daarom zijn met name de Qatari er ook niet echt aan gewend dat je met een fotocamera rondloopt. En de vrouwen in Abaya, zijn alles behalve camerageil. Zij zijn er over het algemeen absoluut niet van gediend om gefotografeerd te worden. Terwijl je je afvraagt waarom, want op het eerste oog zien zij er allemaal hetzelfde uit.  De mannen daarentegen hebben er weinig problemen mee, tenzij ze met hun gezin rondlopen.

Maar met een beetje tact, door geen flitser te gebruiken en onopvallend te fotograferen, is dit uiteindelijk mijn impressie van het straatbeeld in Doha geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.