Bloed, zweet en tranen oftewel CampusCam

Tien weken lang bloed, zweet en tranen, zo wordt CampusCam omschreven door hen die deze redactie al gevolgd hebben. Naast het maken van minstens zes tv-items, was ook het schrijven van de blogs een vast onderdeel van het lesprogramma. Simpel toch, even 6 itempjes en 6 blogjes in elkaar knallen? Maar niets is zo simpel als het lijkt.


De 28 CampusCam verslaggevers

Het draaien van de CampusCam redactie houdt in; zelf produceren, filmen, interviewen en monteren. Wat er in de praktijk op neer komt dat er menig uur aan de telefoon besteed moet worden om iemand te overtuigen om als ridder verkleed door het bos te rennen. Op camera.

Bepakt en Bezakt

Als de afspraken eenmaal gemaakt zijn, reist de journalist bepakt en bezakt met kilo’s aan camera-apparatuur het land door. De meest interessante gebeurtenissen vinden nou eenmaal niet plaats op de Uithof. Hiervoor moet er meestal in een tochtige uithoek van Utrecht gezocht worden. Ook geldt de regel: weer of geen weer, de afspraak gaat altijd door. Een echte verslaggever smelt niet van een beetje regen.

Monteren

Na het interviewen begint de ellende van het monteren. Terwijl tijdens de terugtocht er nog een zekere overtuiging was dat het een geweldig item werd, blijkt in de montageruimte er van alles mis met de beelden. Een penetrante bromtoon, groen uitgeslagen beeld of een chronisch gebrek aan plakshots kan de droom van ‘nieuw ontdekt televisie talent’ aan diggelen slaan.

Gedeelde smart

Gedeelde smart is gelukkig halve smart, als wanhopige kermen uit de edit naast je duidelijk maken dat ook anderen in staat van diepe ellende verkeren. En met 27 topjournalisten in spe om je misère mee te delen, blijkt alle pijn uiteindelijk wel mee te vallen. Benieuwd naar wat er allemaal fout kan gaan tijdens het maken van een televisie item? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.