Column: Geen bier en frikandellen in Qatar

Het kwam ter sprake tijdens het eten: “Oja, we gaan ook filmen in Qatar.”

Mijn moeder verslikte zich en dacht dat we bij wijze van excursie de grotten van Al-Qaida ging bezoeken. (Al-Jazeera, Al-Qaida, da’s toch hetzelfde?!) Mijn broertje vroeg of ik een boerka aan moest en mijn vader lachte hartelijk omdat hij ‘nu al wist dat Sjoerd’s bierconsumptie naar het nulpunt gaat daar’.

Geen bier
Nu ik het zeg, vaders kon nog best gelijk gaan krijgen. Want in Qatar is geen bier. Er zijn ook geen frikandellen, vrouwen gaan gehoofddoekt en een sigaretje in de kroeg opsteken is verboden. Op straat trouwens ook. Verder schijnen de discotheken in Qatar geweldig te zijn: gigantische privéfeesten te waar Рver van de buitenwereld Рalles wat vast zit los gaat; enkel voor de echte Qatari natuurlijk. Een kamelenbeet schijnt tevens dodelijk te zijn en een hotel hebben we nog niet.

Woestijnweer
Het is er op moment van schrijven 32 graden, en volgens het -altijd betrouwbare- google-weer gaan we richting de 40. Toch zal ik in een met polyester gevoerd jasje in de woestijnhitte bij de ambassadeur verschijnen en zal ik mijn vriendelijkste christelijke glimlach opzetten als panellid bij een conferentie in Doha. Geen probleem voor een volleerd christen als ik, na 8 jaar bijbelstudie op basisschool de Groenhorst in Leusden.

Maar er wordt niet alleen gefeest in Qatar, we gaan ook werken. Als alles meezit gaan we verslag doen vanaf de markt in Doha, interviewen we een Utrechtse kunstenaar en gaan we op zoek naar de plek waar onze ‘Hollandse tulpen’ uit de woestijngrond komen. Een speciale Qatar-uitzending zal te zien zijn in CampusCam. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.