De skyline van Doha

Het eerste dat opvalt in de Doha, de hoofdstad van Qatar, zijn de hoge en moderne gebouwen. Hotels en bedrijven zijn gevestigd in futuristische gebouwen van talloze verdiepingen hoog. De skyline van Doha toont vergelijkingen met die van Hong Kong.

Uiteraard bestaat er ook een oud gedeelte in Doha. De armoedige flatjes van gastarbeiders en de traditioneel gebouwde moskeeën zijn oud of zijn in oude stijl nagebouwd. In dit gedeelte van Doha zijn weinig luxe clubs en hotels te vinden. Deze trendy plekken bevinden zich merendeels aan de noordzijde van de promenade Corniche. Deze boulevard loopt langs de baai van Doha. Het oude gedeelte van Doha ligt aan de zuidkant van de baai.

Oud & nieuw

Honderd jaar geleden bestond Doha voornamelijk uit zand, huizen en laagbouw. In die tijd was het Sheraton Hotel het hoogste gebouw van de stad. De laatste jaren zijn vooral nieuwe gebouwen uit de grond gestampt. Er zijn dan ook weinig oude gebouwen. Doha bestaat voornamelijk uit nieuwbouw en er zijn nog plannen genoeg. De hijskranen zijn zichtbaar tussen de moderne gebouwen aan de skyline.

Gevoel

Toch is het gevoel van een moderne stad niet altijd aanwezig. Veel nieuwbouw is in oude stijl gebouwd. Zo ziet het Museum of Islamic Art er uit alsof hij er al tientallen jaren staat. Een staaltje architectuur. Doha, een stad van oud & nieuw. Ook op architectonisch gebied.

http://www.youtube.com/watch?v=QGos4lvOKXg

2 gedachten over “De skyline van Doha

  • 28 oktober, 2010 om 09:25
    Permalink

    Het is vanaf een boot gefilmd en dit is het natuurlijke geluid, zoals het daar klonk. Vond een muziekje niet nodig en passend.

  • 27 oktober, 2010 om 23:15
    Permalink

    geluid onder het filmpje heeft niet echt een functie. Of ik begrijp m niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.