De Souq mag je niet missen

In Qatar hebben we kennis gemaakt met de lokale markt. Ook wel de Souq genoemd. Hier verkoopt de lokale bevolking (veelal expats, denk aan Indiers, Pakistanen, en Palestijnen) haar goederen. Van katjes, tot kruiden. Van kinderfietsen tot verschillende waterpijpen. Je kunt er werkelijk van alles kopen.

Dieren

Roze en gele konijntjes in kleine hokjes
Het achterste gedeelte van de Souq Waqif (de grootste van Doha) bestaat uit dieren in kleine hokjes. Ze verkopen er honden, katten, konijnen, vogels. Alles waar de dierenvriend blij van word. Maar helaas, deze dieren hebben geen leuk bestaan. In de kooitjes kunnen ze hun kont nauwelijks keren en voldoende voedsel is er niet. Ook zijn de schattige vogeltjes en konijntjes geverfd in de vrolijke kleuren roze, geel, groen en blauw.
De gekleurde kuikens in de kleine hokjes

‘This is for the children, they like the animals more then.’

Stoffen

Mooie stoffen
In de Souq die nog dichter bij ons hotel is dan de Souq Waqif, verkopen ze eigenlijk alleen maar stoffen en kleding voor vrouwen. In elke etalage zie je de meest uiteenlopende stoffen om de mannequin heen. van drukke bloementjespatronen tot zachte zijde in een bepaalde kleur. Ook verkopen ze Abayas, de tradiotnele klederdracht die de Qatari-vrouwen dragen. Een eenvoudige abaya kost zo’n 100 euro. Spotprijsje. Maar de meeste vrouwen kopen er alleen een die mooi bewerkt is, orgineel en van goede kwaliteit. En die zijn veel duurder dan 100 euro. ‘You must think about 700 euro’s’, vertelt een Qatari. En dat is nog redelijk goedkoop.

De Souq

De Souq is een belevenis op zichzelf. Er is zoveel te zien, zowel lokale bevolking als toeristen mixen hier, iedereen is aardig voor elkaar en geniet. Alles wat je nodig hebt, is hier te koop. Je kan lekker ontspannen op een terras met een waterpijp, maar kan ook heerlijk uiteten in de meest lekkere restaurantjes. Dus, als je naar Qatar op vakantie gaat, vergeet de Souqs niet. Die wil je niet missen.

Ligging Souq, hij ligt naast het cultureel centrum.

Grotere kaart weergeven

Filmpje ezel met meisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.