Digitaal mixen is de toekomst voor DJ’s

Het zal waarschijnlijk de droom van elke beginnende DJ zijn: draaien op de grootste feesten in het buitenland en uitgroeien tot een DJ met wereldfaam. Maar met het kopen van een DJ set ben je er nog niet.

foto: www.djstore.nl

“Iedereen kan leren DJ’en”, zegt Boris Bals, leraar van DJ School Utrecht. Leeftijd en geslacht zeggen volgens hem dan ook helemaal niets. “Mijn jongste studenten zijn elf, maar ik geef ook les aan een vrouw van 55.” Het belangrijkste is dat je gevoel hebt voor muziek en ritme. Maar wil je een echt goede DJ worden dan zul je je moeten onderscheiden door je eigen stijl te creëren en je eigen muziek te maken.

MacBook

Waar vroeger de DJ’s met vinyl draaiden, is dat tegenwoordig een uitzondering: de meeste DJ’s nemen hun vol met muziek gedownloade MacBook mee. Om je eigen stijl te creëren kun je natuurlijk besluiten om de vinylplaten weer uit de kast te trekken. De Utrechtse DJ Raphael Acohen denkt dat het voornamelijk puristen zijn die voor vinyl kiezen en de Macbook aan de kant laten liggen.

MIDI- controller

Toch kun je je ook met MacBook onderscheiden, bewijst Raphael Acohen. Hij draait met een MacBook en een MIDI (musical instrumental digital interface)- controller. Deze hardware sluit hij aan op zijn Macbook en de MIDI- controller zorgt ervoor dat de software de muziek mixt.

In het interview hieronder legt hij kort uit wat een MIDI-controller doet.

Eén gedachte over “Digitaal mixen is de toekomst voor DJ’s

  • 7 februari, 2012 om 22:10
    Permalink

    I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.