Een kijkje in het menselijk lichaam

Twintig lichamen van mensen die ooit in leven waren zijn nu te bewonderen in Rotterdam tijdens de tentoonstelling Body Worlds. Bezoekers kunnen nog tot 23 januari ontdekken hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet, wat de gevolgen zijn van slechte leefomstandigheden en wat er zich aan de binnenkant van de schedel bevindt.

Hoe dan?
De lichamen en organen die de komende maanden te bezichtigen zijn, zijn geplastineerd. Deze methode werd in 1977 uitgevonden. Bij plastinatie wordt het weefselvocht vervangen door kunststoffen zoals siliconenrubber. Op deze manier is het mogelijk het lichaam op een unieke manier te bekijken.

Wie dan?
Wereldwijd hebben ruim elfduizend donoren ervoor gekozen om hun lichaam na overlijden ter beschikking te stellen voor plastinatie en tentoonstelling. Dertig hiervan zijn Nederlands. De tentoonstelling reist al jarenlang de hele wereld over.

Bekijk hieronder een impressie van de tentoonstelling en luister naar reacties van bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.