Een supermarkt op z’n HEMA’s

De Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, ofwel HEMA, heeft zich een supermarktfunctie aangemeten.

In zeven filialen in de grootste steden van Nederland, waaronder Utrecht, heeft het grootwinkelbedrijf de traditionele foodafdeling omgetoverd tot een zogeheten Minimarkt, een kleine supermarkt.

Hiermee wil de warenhuisketen de concurrentie aangaan met spelers als Albert Heijn.

Pilot

HEMA AGF
Foto: Rob van den Broek

“Het gaat vooralsnog om een pilot in bestaande winkels”, vertelt HEMA-woordvoerder Judy op het Veld. De HEMA Minimarkt in het centrum van Utrecht is de derde van de zeven pilotwinkels. Eerder deze maand zijn in Amstelveen en Amsterdam (Nieuwendijk, red.) de eerste Minimarkten geopend. Op korte termijn zullen de foodafdelingen in Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en een tweede HEMA in Amsterdam omgebouwd worden. “Als de pilotwinkels goed lopen, wordt het concept over meer winkels uitgerold”, aldus Op het Veld.

HEMA Zuivel
Foto: Rob van den Broek

Concurrentie

Met de komst van de Minimarkt bindt HEMA de strijd aan met supermarkten. In de meeste stadscentra zijn supers dun gezaaid. Maar in Utrecht zal het warenhuis het moeten opnemen tegen de op steenworp afstand gelegen AH to Go – volgens ondernemers een serieuze concurrent – en nog een volwaardige AH-supermarkt in Hoog Catharijne. “Uiteindelijk zal de consument voor de meeste artikelen toch gewoon naar de echte supermarkt komen”, aldus een woordvoerder van Ahold, waartoe Albert Heijn behoort.

HEMA Minimarkt
Graphic: HEMA

Assortiment

Naast de aloude rookworst en productgroepen als gebak, brood en vleeswaren, waar het warenhuis al jaren om bekend staat, zijn in de Minimarkt nieuwe productgroepen als groenten, fruit en vlees geïntroduceerd. “Klanten hebben de wens geuit om ook voor hun dagelijks boodschappen bij HEMA terecht te kunnen. Met de Minimarkt willen we aan de wens van de klant tegemoet komen”, aldus Op het Veld.

HEMA-logo 1926-2007
Graphic: Rob van den Broek

Goedkoop

HEMA pretendeert al jaren de goedkoopste te zijn. Qua prijsstelling van het productaanbod in de Minimarkt verliest het warenhuis de strijd in ieder geval met de gevestigde grootgrutters. Zo kost een verpakking van vier toiletrollen – overigens zonder het HEMA-stempel – er twee euro.

Neem hieronder een kijkje in de nieuwe HEMA Minimarkt:
Grotere kaart weergeven

Eén gedachte over “Een supermarkt op z’n HEMA’s

  • 23 maart, 2011 om 23:27
    Permalink

    Euhm… allemaal leuk en aardig maar ik ben dus mooi in beeld te zien zonder toestemming. Aub verwijderen van het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.