Een wereld vol zen en blote voeten bij Nataraj

Een held op sokken ben ik wanneer het om dansen gaat. Maar die mag je uit doen tijdens het dansen bij Nataraj in Utrecht, ook wel de blote voeten disco genoemd. Bang om dertig te worden ben ik echter niet. Het spirituele uitgaansleven is namelijk vooral populair onder dertigplussers.

Behalve dat de gasten geen schoenen en sokken aan hebben, is het ook overduidelijk dat sommige vrouwen geen borstenhouder dragen. En sommige mannen trokken in de loop van de avond hun shirt uit. Het publiek is erg gevarieerd. De een is zo uit de jaren zestig weggeplukt en de ander komt net uit z’n driedelig pak. Iedereen danst vrij en gaat helemaal los. Het doet mij denken aan beelden die ik heb gezien van Woodstock. Niemand lijkt zich te schamen, maar dat hoeft ook niet want er hangt een universele sfeer van eensgezindheid. De gasten voelen zich ‘natural high’ in deze tijd waar zen zo populair is.

Nataraj bestaat nu ruim negen jaar en is zich steeds meer aan het uitbreiden. De avond begint met een workshop en daarna is het groot feest in theater de Musketon te Lunetten. Alvast een korte vooruitblik op het video-item over Nataraj, dat later te zien is in CampusCam.

http://www.youtube.com/watch?v=4OouwO1g02s

EĆ©n gedachte over “Een wereld vol zen en blote voeten bij Nataraj

  • 25 november, 2010 om 08:30
    Permalink

    Jammer dat t filmpje is verwijderd Charlotte.
    We zijn beniewd wat jullie er van gemaakt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.