Zitten ze misschien dan op Facebook?

 Ik hoorde niks meer van mijn 117 vrienden, al maanden lang niet meer. Geen getik, geen gekrabbel, geen bericht….mijn hyvespagina is al sinds juni onveranderd. Ik ben genadeloos ontvriend, dacht ik.

Totdat ik deze week weer eens las over het fenomeen: Facebook. Je weet wel die grote, puberende broer van Hyves, die af en toe een paar regeltjes aan zijn laars lapt.  Zo bleek  deze week weer dat Facebook via verschillende applicaties nog steeds persoonlijke informatie doorstuurt naar bedrijven en adverteerders, zonder toestemming. Foei!

Maar wat doe je eraan? Als Facebook een land zou zijn, dan was het nu de derde grootste natie van de wereld, met zijn half miljard gebruikers. En dat allemaal onder leiding van Mark Zuckerberg  Nee, deze 26-jarige miljardair geef je niet zomaar even huisarrest.

Maar affín, ik was nog steeds mijn vrienden kwijt en begon mij af te vragen of zij zich misschien ook in het derde grootste land ter wereld bevonden…Hm, privacyschender of niet: ik wilde mijn vrienden terug en zo besloot ik mij aan te melden op Facebook deze week.

Nu moet je op zo’n social network natuurlijk niet aankomen met maar twee vrienden, nee dan behoor je echt tot de onaanraakbare in deze natie. Ik moest dus snel reageren, snel gaan zoeken. Ik zocht naar krabbels en vond uiteindelijk een prikbord waar ik een bericht plaatsten. En ja hoor daar waren ze!

Maandenlang geen contact meer en nu kon ik met één druk op mijn facebook App te weten komen wat mijn vrienden denken, wie dat nog meer denkt, wat ze leuk vinden en wie het daar mee eens is, wat ze op dit moment doen, en wie daar ook is, waar ze vanavond zijn en wie ze dan tegenkomen…

Toch mis ik hyves… ik hou van gekrabbel, het was zo lekker kneuterig, echt Hollands en ik had met veel moeite 117 vrienden verzameld. Nu ben ik er nog steeds 79 kwijt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.