Gospeltalent is oud-student NPAC

Nicole  Bus is het meest bijzondere verhaal volgens docent Stefan van ’t Hooft van de Nederlandse Popacademie (NPAC). ‘Gospel is in Nederland een wat minder bekend muziekgenre, maar hier zit wereldwijd gezien een gigantische muziekindustrie achter’, Aldus ‘t Hooft.

In haar eerste jaar op de NPAC mocht Nicole mee met een singer-songwriter tour in Israël, Palestina en Nicaragua. ‘In ditzelfde jaar mocht zij zelfs naar een festival in Brazilië, om hier op te treden tussen bekendheden in de gospelwereld’, zegt ’t Hooft. Voordat zij begon aan de Nederlands Popacadamie, had zij al de enige ervaring. Zo stond ze op jonge leeftijd al in het voorprogramma van de Amerikaanse gospelster Canton Jones.

Gospelmuziek
Gospel betekent in het Engels evangelie en werd geboren in Amerika. Deze vorm van religieuze muziek werd sterk beïnvloed door de ritmische muziek die de slaven meebrachten uit Afrika. De term wordt vaak ten onrechte gebruikt als algemene aanduiding voor christelijke muziek, want gospelnummer gaan vaak over deze religie. In de jaren vijftig en zestig viel het religieuze karakter steeds meer weg en kwamen er meer invloeden uit soul en R&B.

Gospel Challenge
In 2009 won Nicole Bus de Gospel Challenge. Hier strijden alle getalenteerde zangers en zangeressen om wie het beste zingend contact kan maken met God. Nicole won met het nummer Jeruzalem. Ook niet gek, want de talentvolle singer-songwriter begon al met het schrijven van liedjes en componeren op 11-jarige leeftijd. Als winnaar was zij de verrassende openingsact op het Gospelfestival in Paradiso.

Momenteel werkt zij erg hard aan haar debuutalbum dat waarschijnlijk eind dit jaar uit zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.