Kunst in de stad: HKU Designroute

Je bent lekker aan het winkelen in de stad en kijkt rustig in alle etalages. Dan zie je opeens iets dat je niet verwachtte. Een kunstwerk, zomaar tentoongesteld in je favoriete winkel. Vorige week werden de afstudeerprojecten van HKU-studenten getoond in de binnenstad van Utrecht tijdens de HKU Designroute 2010.

“Laat je verrassen door de materialen, de vormen en het verhaal achter ieder ontwerp!”, aldus de site. En het klopt, de voorwerpen van de nieuwe lichting productvormgevers van de HKU zijn zeer verrassend en gevarieerd. Van een parfumflesje in de vorm van een orgaan tot gewapend porselein, je ziet heel wat bizarre dingen op je tocht door de Utrechtse binnenstad.

WinkeltijdenHet logo van de HKU Designroute

Het leuke van de route was natuurlijk dat je tijdens het shoppen de voorwerpen kon bekijken, maar omdat alle objecten in de etalages waren opgesteld was de route ook buiten openingstijden te lopen. Leuk om te zien waar de nieuwe generatie ontwerpers mee bezig is, maar erg praktisch waren de meeste dingen niet.

Mocht je de HKU Designroute 2010 gemist hebben, geen nood! Campusblog liep hem voor je en maakte een korte impressie van al dat moois.

De route liep door de binnenstad van Utrecht, langs allerlei verschillende soorten winkels.


HKU Designroute weergeven op een grotere kaart

Eén gedachte over “Kunst in de stad: HKU Designroute

  • 22 januari, 2012 om 19:48
    Permalink

    Wonderful write, good webpage theme, stick to the great work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.