Mediatraining op de legerbasis ‘t Harde

Vorige week woensdag moest de CampusCam redactie drie redactieleden missen die een dagje doorbrachten op legerbasis ’t Harde. Robbert-Jan, Silvie en ik overvielen de militairen met onze camera en opnameapparatuur. Deze militairen zijn in opleiding tot officier en onderofficier bij de landmacht.

Robbert-Jan en Silvie vormden een cameraploeg en ik was de radioverslaggever. Een van de officieren vertelde ons van te voren alles over het scenario waar de militairen een week lang in zaten. Wij gingen die middag mee op patrouille en moesten verslag doen zoals we dat normaal ook zouden doen. De leerlingen moesten op die manier met media om leren gaan terwijl ze bezig zijn met een missie. Ook hadden ze de taak om ons te beschermen.

Wij wisten die middag meer over de patrouille dan de militairen, maar toch was het een spannende dag. We moesten een kogelvrij vest van 12 kilo aan en mochten mee in de truck. Onderweg ging er een bermbom af en werd er geschoten. Dit alles natuurlijk met losse flodders en veredelde rotjes, maar iedereen bleef goed in zijn rol.

Het video- en audiomateriaal dat we woensdag gemaakt hebben mag helaas niet gepubliceerd worden, omdat het om een oefening gaat. Hieronder staat wel een korte fotoimpressie. Het was voor ons een leerzame dag, omdat we nog nooit in zo’n situatie ons werk hadden gedaan. Ook voor de militairen was het een nuttige ervaring. Kapitein André Bongers legt in onderstaand audiofragment  uit waarom de media zo belangrijk is voor defensie.

4 gedachten over “Mediatraining op de legerbasis ‘t Harde

 • 31 maart, 2012 om 22:15
  Permalink

  Quality article, wonderful site template, maintain the good work

 • 21 januari, 2012 om 00:40
  Permalink

  Great amazing things here. I¡¦m very happy to look your post. Thank you a lot and i am taking a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

 • 6 november, 2010 om 20:01
  Permalink

  “Embedded” werken met 12 kg. zwaar schervenvest aan is prima oefening; toch even NVJ bellen voor deal 🙂

 • 6 november, 2010 om 20:01
  Permalink

  Ëmbedded” werken met 12 kg. zwaar schervenvest aan is prima oefening; toch even NVJ bellen voor deal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.