MGMT rockt niet

Deze blog was ik vergeten te schrijven (2,5 week geleden, dus bij deze alsnog!)

Mgmt in kleurrijke kleding
Vijf oktober 2010 was de dag waar ik naar uit zag. Na een strijd die wel eeuwen leek te duren, had ik een kaartje voor de band MGMT in Paradiso kunnen bemachtigen. Blij. Ik sprong een gat in de lucht. En vijf oktober was het dan eindelijk zover. Ik kan alleen maar zeggen dat het jammerlijk tegenviel.

Het duo Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser, beter bekend als MGMT, was van plan de Paradiso goed te laten rocken. In plaats daarvan vielen de bezoekers bijna allemaal in slaap. Na verschillende successen in 2008 en 2009 (album Oracular Spectacular en heerlijk nummer Electric Feel) waren mijn verwachtingen hoog, misschien iets te hoog.

Het duo, dat live werd aangevuld met drie extra man, klonk helemaal niet zo leuk als op de cd. Vals, dat was het. Het geluid was niet goed op elkaar afgestemd en het publiek entertainen, ho maar.

Nadat ze een half uur later dan oorspronkelijk begonnen, leek het in eerste instantie goed te gaan.

MGMT

De hits Time to pretend en Congrutlations sloegen aan bij het publiek. Daarna zakte het al snel in. Het geluid was zo slecht, dat je zelfs af en toe een vervelende piep hoorde, waardoor je dacht dat je doof werd. En nadat megahit Kids niet live werd gespeeld, maar geplaybackt, had het merendeel van het publiek het gehad. Mijn vriendin en ik ook. Nadat ze hun laatste nummer hadden gespeeld, snelden we naar buiten om onze jassen te pakken.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds fan van MGMT, hun creatieve clips en gitaarspel vind ik fantastisch. Maar live hoef ik ze voorlopig niet te zien. Ze bewijzen dat ze prima album en club muziek maken. En dat moet je waarderen en van genieten.


Bron YouTube Robinp1987

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.