Oosters tintje aan de werf

Elke donderdagavond is er een mix van culturen te vinden aan de Oudegracht. Vluchtelingen en autochtone Nederlanders ontmoeten elkaar tijdens de workshops van het Intercultureel Theehuis.

Vluchtelingenwerk Midden-Nederland organiseert elke week het Intercultureel Theehuis om (voormalige) vluchtelingen in contact te brengen met autochtone Nederlanders en andere vluchtelingen.

Vrijwilligers

De wekelijkse avonden worden gerund door vrijwilligers. Zij maken een praatje met de bezoekers en kleden de ruimte aan. Boven in de bar schenken vrijwilligers verse muntthee in glazen met een Oosters printje en staan er tafels en stoelen om bij te praten. Er zijn vrijwilligers die eerst bezoeker waren en daarnaast zijn er stagiaires van Vluchtelingenwerk aanwezig. De vrijwilligers zijn belangrijk, want zonder hen zou het Intercultureel Theehuis niet bestaan.

Foto: Intercultureel Theehuis

Oosters

De werfkelder van De Kargadoor doet Oosters aan met felgekleurde doeken en kussentjes op de banken en stoelen. Langs de muren staan gele, rode en paarse glazen met waxinelichtjes erin. In het midden van de kelder staat een rode tafel met erover felgekleurde doek. Op de tafel staan Koerdische hapjes, zoals dolma, die gemaakt zijn door bezoekers en kennissen van het Intercultureel Theehuis.

Muziek en workshops

Elke donderdagavond vanaf half acht kunnen bezoekers terecht in De Kargadoor, waarna het programma begint om half negen. Het eerste uur is om thee te drinken en met elkaar te praten. Zowel de vrijwilligers als bezoekers hebben vaak behoefte aan een praatje. Vlak voor half negen druppelen de laatste bezoekers binnen, die alleen voor het programma komen. Om half negen is er een workshop of staat er muziek op het programma. De ene week is er een bigband van twaalf man aanwezig, terwijl er de andere week een presentatie met workshop muziek componeren wordt gehouden.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan binnenkort naar CampusCam voor een portret van Mahmud Niazi, voormalig vluchteling en vrijwilliger bij het Intercultureel Theehuis.

Het Intercultureel Theehuis is voor alle culturen. Er zijn Latijns-Amerikaanse, Oosterse en Afrikaanse avonden. In het filmpje is te zien hoe percussiegroep Landaya dansles geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.