Perronsprinters op station Utrecht

Gewoon een balletje trappen of een partijtje tennis spelen vinden deze jongens maar niks. De sportschool kost te veel geld en een eindeloos stuk hardlopen is maar saai. Niels Lüschen bedacht daarom een nieuwe sport, goed voor je conditie en zeker niet eentonig: perronsprinten.

Perronsprinten is geen ingewikkelde sport met veel regeltjes en uitzonderingen. Het idee is juist heel simpel. Op een druk station wacht je tot je een vermoeide reiziger ziet die met zijn laatste energie een trein probeert te halen. Als een gek sprint je deze persoon achterna en zorg je ervoor dat jij eerder dan de reiziger de trein aanraakt, één punt is dan binnen. Wie als eerste een bepaald aantal punten heeft mag zich de winnaar van een potje perronsprinten noemen.

Hyves
Zelf noemt hij het de hipste en nieuwste sport van Nederland. Drie jaar geleden richtte Niels speciaal voor zijn zelfbedachte sport de hyves perronsprinten op. Inmiddels heeft hij 191 aanhangers die geregeld bij elkaar komen om eens lekker te sporten. Hoogtepunt zijn de ware perronsprinttoernooien die Niels organiseert.

Nadeel
Ideaal toch zo’n sport? Goed voor de conditie, spannend en nog gratis ook. Toch denk niet iedereen daar zo over. Niels is al verschillende keren aangezien als tasjesdief en ook de desbetreffende reizigers die net hun trein niet halen, kunnen perronsprinters meestal niet waarderen. Toch geeft Niels zijn sport niet zomaar op. Volgende week maakt hij Utrecht centraal station onveilig en CampusCam is daarbij!

Naast perronsprinten zijn er nog een aantal meer mogelijkheden om reizigers flink te irriteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.