Presenteren, dat kan toch iedereen??

Volgens besnorde vriend Johan Derksen is presenteren een eitje. Iedere droplul kan dat. Mooi jasje aan, haartjes in de gel, en gewoon een tekstje oplezen. Raar eigenlijk dat die presentatoren dan zoveel keer Balkenende opstrijken.

Voor ons programma CampusCam presenteren we om de beurt. Gewoon omdat het kan. En omdat het past bij ons programma, gemaakt door een brede groep studenten. Ook ik smeet mijn hand de lucht in. Dat wilde ik wel doen, een tekstje oplezen.

Dit ding filmt hetNiet beseffende dat je dan je eigen geneuzel terug moet kijken in beeld. Straks ook met huisgenoten erbij. Wat die gaan zien: een jongeman in een grijze slobbertrui die als een soort alwetende bejaarde uitlegt hoe het allemaal in elkaar steekt. Ik weet nu: ik kan het helemaal niet, presenteren. Want ik ben geen acteur. Ik ben niet alwetend. En iemand die niet kan acteren en niet alwetend is, die dan toch een alwetende acteert, dat is pijnlijk.

Misschien is dit verhaal laf, omdat iedereen dan kan zeggen: het viel toch wel mee. Maar voor mij is er wel iets duidelijk geworden. Roepen over hoe makkelijk presenteren wel niet is, dat is ook laf, omdat het eigenlijk best wel moedig is. Straks ziet de halve wereld hoe jij op een schommel onderuit gaat.

EĆ©n gedachte over “Presenteren, dat kan toch iedereen??

  • 10 oktober, 2010 om 10:19
    Permalink

    Held!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.