Qatar doet alles voor WK

Dat Qatar en Nederland concurrenten van elkaar zijn in de strijd om het WK van 2022 is geen nieuws. Maar een WK in het Midden-Oosten zou wel uniek zijn. Daarom doet Qatar er nog steeds alles aan om de FIFA te overtuigen van hun capaciteiten als WK-organisator.

De FIFA was bij hun bezoek vorige maand niet al te overtuigd van Qatar als organisator van het WK 2022. Zo zou de grootte van het schiereiland ze ernstig doen twijfelen of het land wel genoeg plek kan bieden aan de enorme toestroom van mensen. Ook de temperatuur is een probleem.

Investeren

Maar sjeiks in Qatar geven niet zomaar op, en zijn bereid flink te investeren in nieuwe koeltechnieken. Ze willen alle stadions voorzien van airconditioning, om zo de temperatuur op maximaal 27 graden te houden. Ook de belofte om de WK-tribunes te hergebruiken in ontwikkelingslanden is natuurlijk een goede zet. Daarnaast worden oud-topvoetballers als Zinedine Zidane en Ronald de Boer ingezet om Qatar aan te prijzen bij de FIFA.

ronald de boer

Potentie

“Organisatorisch gezien heeft Qatar genoeg potentie om een groot evenement te kunnen organiseren”, zei een lid van de FIFA-delegatie na het bezoek. De enorme rijkdom van het land biedt natuurlijk veel mogelijkheden. Maar de logistieke problemen moeten eerst opgelost worden volgens de FIFA. Volgens Ronald de Boer is het gewoon angst voor het onbekende.

Eiland

Hoe dan ook, Qatar heeft nu weer een nieuw lijntje uitgezet. Een ultramodern stadion op een eilandje moet de FIFA overhalen om de oliestaat het WK toe te kennen. Het complex biedt aan 86.000 man plek en moet in 2019 af zijn.

stadion Qatar

Een stadion omringt door alleen maar water zou volgens Qatar dé plek zijn voor de finale van het WK 2022. Daarnaast hebben ze nog 12 andere hypermoderne stadions in de aanbieding, en de bereidheid om daar een schamele 4 biljard aan uit te geven.

Je kunt niet zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben. Nu nog kijken of de FIFA ook overtuigd is. We horen het in december. Maar een WK zonder bier (mogelijk alcoholverbod) wordt ook een unicum.

Eén gedachte over “Qatar doet alles voor WK

  • 2 april, 2012 om 16:30
    Permalink

    I would really like to give thanks so much for the work you have made in writing this post. I am hoping the same most reliable job from you down the road also.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.