Qbuzz vervangt GVU vanaf december 2011

Qbuzz heeft  de europese aanbestedingen voor openbaar vervoer in de gemeente Utrecht weten te winnen. Ze kwamen goedkoper uit de bus dan de andere deelnemers. Qbuzz heeft een contract voor 8 jaar gekregen ingaande op 11 december 2011.

Het GVU is zeer teleurgesteld de aanbesteding, waar ongeveer 1 miljard euro mee is gemoeid, mis te lopen, het bedrijf zal waarschijnlijk opgeheven moeten worden. Het GVU heeft gaat misschien bezwaar maken. Al het GVU personeel zal overgaan naar Qbuzz, dit is afgedwongen door de gemeente in de aanbesteding.

Bijzonder aan de plannen van Qbuzz is dat het gehele wagenpark zal gaan bestaan uit hybride voertuigen die op delen van het traject electrisch zullen rijden. Qbuzz is op dit moment al actief in delen van de regio’s Rotterdam, Drenthe en Friesland. Volgens de gemeente is Qbuzz niet alleen goedkoper maar kwalitatief ook beter dan GVU/Connexxion.

Of de passagiers iets positiefs zullen merken aan de verandering valt nog te bezien, uit onderzoek van campusblog blijkt dat de gemiddeldebusbezoeker niet te spreken is over de dienstverlening van GVU en betwijfelt dat er verbetering zal optreden.

foto: RTV Noord

DouweV

Student journalistiek, muziekliefhebber, bierdrinker, voetballer, sarcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.