Reincarnatietherapie, huh?

“In een vorig leven was ik een kip.” Ja, een kip. Ik was hier op mijn tiende heilig van overtuigd. En als ik geen kip was, dan was ik een prinses. Want alle meisjes zijn prinsessen.

reincarnatie

Nu, ruim twaalf jaar later, zie ik in dat dit helemaal niet waar kan zijn. Prinsessen en dieren ben je eigenlijk nooit in je vorige leven. Je bent iemand van ‘het gewone volk’. Simpelweg omdat er toen veel meer ‘gewoon volk’ was.

Op een wat bewolkte dag in oktober vertelt reïncarnatietherapeute Haike Germann mij dit. Als ik haar de vraag stel of reïncarnatietherapie echt werkt als je er niet in gelooft, zegt zij volmondig JA.

‘Leg eens uit, reïncarnatietherapie?’
Haike: Reincarnatietherapie is een serieuze vorm van therapie en helpt mensen echt van hun problemen af. Je brengt iemand in ‘trance’ (ze vergelijkt het met het lezen van een boek en dat je er ‘helemaal inzit’) en gaat terug naar de kern van het probleem. Dit is meestal in een vorig leven, maar kan ook in dit leven gebeurd zijn.”

‘Dacht je op een dag, laat ik maar reïncarnatietherapeute worden?’

“Nee, dat niet, maar het ging niet zo goed met mij. Ik had problemen met mijn familie, was depressief, extreem onzeker en angstig. En wist het even allemaal niet meer. Toen ben ik viavia in contact gekomen met deze vorm van therapie. En het heeft mij echt geholpen, ik ben er weer helemaal bovenop.”

‘Je zei al eerder, je hoeft niet in reincarnatie te geloven om de therapie te ondergaan.’

Haike: “ Dat klopt JA, maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan en het helemaal niet belachelijk maken.”

Haike wilde tijdens het filmen van het item de nadruk erop leggen dat deze vorm van therapie helemaal niet zweverig is en ook niet spiritueel. Het is gewoon een ‘echte’ vorm van therapie.

Ik denk er het mijne van, maar kijk er zelf maar naar.

Hieronder volgt deze week een stukje van de gefilmde sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.