Reizigers in Utrecht: pas op voor de perronsprinter!

Het centraal station van Utrecht ligt overhoop. Perron’s zijn opgesplitst en vertrektijden gewijzigd. Dit zorgt af en toe al voor de nodige irritaties, laat staan als er een stelletje perronsprinters aan het werk zijn.

Niels Luschen en zijn vrienden hebben zichzelf tot perronsprinters benoemd. De jongens kijken allereerst op het vertrektijdenbord om te kijken welke trein er bijna wegrijdt en spotten vervolgens een haastige reiziger die de trein moet halen. Daarna rennen ze achter de reiziger aan, halen hem in en proberen als eerste de trein aan te tikken. Kick? ‘Ja, vooral als wij de trein wel gehaald zouden hebben, en de reiziger niet.’ Regelmatig kijken reizigers Niels en zijn vrienden boos aan, om de voldane blik van Niels en zijn vrienden als de reiziger de trein net mist.

Goedkope sport

Origineel is het zeker en een goedkope manier van sporten ook, maar niet geheel zonder risico. ‘Ik ben een paar keer weggestuurd door de politie. Die dachten dat ik een zakkenroller was omdat ik zo hard wegrende’, vertelde Niels bijvoorbeeld aan een studententelevisiezender. De sport wordt dan ook eigenlijk alleen door studenten uitgeoefend, allemaal vrienden of fans van Niels.

Hoewel Niels de hobby in 2007 bedacht, is het steeds populairder geworden. Van de perronsprinthyve bijvoorbeeld, zijn momenteel al zo’n 200 mensen lid. CampusCam ging een dagje perronsprinten op Utrecht Centraal.

Als cameravrouw is het nog lastig om een perronsprinter bij te houden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.