Shisah roken is cooool

Qatar, een van de rijkste landen ter wereld, daar ging onze studiereis heen. En het was me er een. Nog nooit zoveel geleerd, in een extreem korte tijd. Voor het item Uitaan Qatar/Utrecht gingen Lindsey, Nora en ik met de jonge Ahmed Abbas 20 jaar, mee op pad, (neefje van president Abbas van de Palestijnen) Daar kwamen we overigens pas later achter.

De avond begon rond acht uur. Ahmed en zijn Nederlandse vriend Frank, nam ons mee naar de Souq. Een grote ‘markt’, vol met winkeltjes, dieren, kruiden, en restaurantjes. Maar wat doen de jongeren die in Qatar geboren en getogen zijn nou op een avond? Zoveel is er niet te beleven op uitgaansgebied in Doha.

Ahmed: I’ll bring you to the best place in town. Here we smoke shisah (waterpijp roken) en drink tea. The best commiotion is green tea with shisah. And then we talk the whole evening together. About friends, politic, school, the usual.

Toen we het item wilden schieten, bleek dat we niet mochten filmen. Iets met camera’s en gevangenisstraf.
Dus dat hebben we stiekem gedaan. Heel geniepig, maar het is uiteindelijk best goed gelukt nog. De hele avond hebben we gekletst over het leven in Doha, of ze nooit alcohol missen, (dat missen ze niet, al wil Ahmed als hij 21 is wel een biertje drinken) hoe Frank het leven hier vindt, (‘leuk, anders, maar erg leuk hihi!’), hij studeert namelijk voor vier maanden in Doha.

En al snel kwam de thee en waterpijp. En daar ging Ahmed: “It is so nice, just relax and chill”. Ik kijk verbaasd, hij is er goed in. Dat is duidelijk. Dan vraag ik ook maar meteen of ik even mag roken.

En dat mag. Weer een ervaring rijker. Na twee hijsen voelde ik het al op mijn longen (ik rook niet), maar het was best lekker. De combinatie met thee doet het hem.

Zie hieronder het filmpje, niet lachen graag.

Dit is nog niet mijn ‘eindblog’, maar gewoon een extra blog dat ik wilde schrijven.

Een gedachte over “Shisah roken is cooool

  • 2 december, 2010 om 12:42
    Permalink

    Wel erg leuk zo’n avond! Maar het zal niet al te goed zijn voor de gezondheid. Maar dat zijn wel meer dingen. Leuk verhaaltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.