Supporters blijven rustig ondanks onterechte 1-1

De supporters van FC Utrecht hebben zich afgelopen donderdag rustig gedragen voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Steaua Boekarest. ’s Middags in de stad verwachtte de politie al niet ongeregeldheden en ’s avonds bleek dat ze gelijk hadden.

“Er zijn ongeveer 120 politie-agenten ingezet,” vertelt een agent te fiets vlakbij het stadion. “Maar we verwachten geen problemen.” Die problemen lijken er inderdaad ook niet te komen. De supporters van FC Utrecht lopen rustig in groepjes naar de ingang van de Galgenwaard.

Steaua-supporters

Tussen de stromen Utrecht-supporters lopen een aantal Steaua Boekarestsupporters.”Bij een wedstrijd als deze kan dat gewoon,” legt de agent uit. “Toen Celtic en Liverpool hier waren was er wel een kans dat de sfeer wat grimmiger kon worden en hadden we meer politie ingezet, maar niets wijst erop dat dit met de Steauasupporters kan gebeuren.” De twee supporters groepen gaan gemakkelijk in elkaar op: op het moment dat een Utrechtsupporter een wedstrijdsjaal koopt, staan er vier Roemenen achter hem te wachten tot ze zo’n zelfde sjaal kunnen kopen. Ze lachen naar elkaar en wensen elkaar succes.

Afgekeurd doelpunt

Daar waar de supporters op straat rustig waren, laten ze zich in de Galgenwaard duidelijk horen. Als één man staan ze achter hun club. Zeker wanneer de scheidsrechter een doelpunt onterecht afkeurt. Een striemend fluitconcert is het gevolg. Maar als na negentig minuten de wedstrijd erop zit is er nog maar een enkeling die zich er boos om kan maken. Gelaten keren de supporters huiswaarts. “Ook dat onterecht afgekeurde doelpunt zal de sfeer niet doen veranderen,” denkt de agent.”Ik zie het niet gebeuren dat ze ergens de boel kort en klein slaan. Je kunt het niet garanderen, maar ik heb goede hoop dat ze rustig blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.