Tentoonstelling de Upside van Down

Op het Jansplein is al vanaf eind september de expositie de Upside van Down te zien van de stichting Down’s Upside. Deze expositie portretteert veertig kinderen met het Syndroom van Down.


Er is niet zomaar gekozen voor een ,,Ik heb lang getwijfeld’’, vertelt voorzitter Eva Snoijink. ,,Eerst wilden we het wel op een locatie binnen doen, maar dan moeten mensen een kaartje kopen en dan komt er toch maar een selectief publiek op af. En we willen juist de gewone mensen bereiken, die er nog niet echt een idee bij hebben. Hen willen we confronteren met hoe mooi die kindjes eruit zien.’’

Expositie

De expositie komt voort uit het gelijknamige boek uit 2008 van Snoijink. In dit boek staan foto’s van 101 kinderen met het Downsyndroom. Voor de tentoonstelling is een selectie van veertig foto’s uit dit boek gemaakt.

Publiciteit

Voor de stichting zelf levert deze openbare tentoonstelling geen geld op, alleen publiciteit. ,,Positive beeldvorming is wat we willen bereiken ,’’ verklaart Snoijink. De tentoonstelling is al in verschillende steden in het land te zien geweest. Na Utrecht reist de expositie eind oktober door naar Haarlem.

Hieronder is een korte foto-impressie te zien van de tentoonstelling aan het Jansplein.

Hieronder volgt een routebeschrijving naar de tentoonstelling.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.