Utrechts talent: Michelle Flemming

Op de Herman Brood Academie in Utrecht worden jongens en meisjes met muzikaal talent in drie jaar klaargestoomd om zich te kunnen redden binnen de muzieksector. In augustus begon Michelle Flemming (23) aan haar eerste jaar op deze opleiding. Met haar zelf geschreven nummers hoopt de zangeres en gitarist de wereld te gaan veroveren.

“Het allermooist zou zijn dat ik na (of tijdens) deze opleiding als uitvoerend artiest aan de slag kan. Opnemen en touren met een band lijkt me echt geweldig! Het is ontzettend moeilijk om dat te bereiken, dus ik ben ook wat realistischer ingesteld. Het lijkt me namelijk ook erg leuk om les te geven of workshops. Als ik maar wel altijd singer-songwriter kan blijven!”

Verliefd

“Ik zing al mijn hele leven. Als kind heb ik jaren lang gezongen bij Kinderen voor Kinderen en na de havo wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Ik heb toen een paar jaar gewerkt om gelijk een goede beslissing te kunnen nemen. Toen ik op de open dag van de Herman Brood Academie kwam kijken gaf Tim Knol een kleine show. Ik dacht bij mijzelf: dat wil ik ook! Ik was meteen verliefd op de school.”

Michelle Flemming
Foto: Wendy Teer

Variatie

“Ik zing verschillende stijlen, maar voornamelijk soul. Soul met een ‘bluesrandje’, daar hou ik echt van. Als ik een paar artiesten moet noemen die mij inspiratie geven dan kom ik al snel uit bij Aretha Franklin, Eva Cassidy, Leslie Feist en Selah Sue. ”

Verbroedering

“Het conservatorium heb ik ook nog even overwogen,  maar ik hoorde dat je er teveel theorie krijgt en te weinig ruimte om zelf dingen te doen. Op de HBA word je tot artiest opgeleidt. Hoe kan ik mezelf in de markt zetten en hoe kom ik aan mijn geld? Op die vragen geeft deze opleiding antwoord. Ook de sfeer is hier fijn. Muziek verbroedert heel erg. Je hebt dus al snel een klik met iemand en dat maakt deze school zo relaxt. Natuurlijk zijn er ook negatieve kanten. De roosterindeling en de individuele aandacht kan naar mijn idee een stuk beter. Misschien komt dat nog..”

Vervelend

“Iedere student krijgt een onderzoek bij de KNO-arts om te kijken of je stembanden gezond zijn. Helaas werd er bij mij een knobbeltje gevonden op mijn stemband. Ik mag vanaf volgende week veertien dagen niet praten. Dus ook niet zingen. Dat is wel heel kl… vervelend! Ik probeer het nu dus nog zoveel mogelijk te doen en daarna ga ik wel twee weken met een bloknootje rondlopen, haha!”

Voor meer informatie over Michelle kan je hier terecht. Meer informatie over de Herman Brood Academie is te zien in Campus Cam 10 die op 15 november 2010 op Ustad uitgezonden zal worden.

2 gedachten over “Utrechts talent: Michelle Flemming

  • 27 maart, 2012 om 18:46
    Permalink

    Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content!. Thanks For Your article about Utrechts talent: Michelle Flemming – Campusblog .

  • 22 januari, 2012 om 16:15
    Permalink

    Very good tips! I have been hunting for things such as this for some time currently. Excellent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.