Utrechtse bling om je pols

Hubert Pellikaan
Hubert Pellikaan

Hubert Pellikaan en zijn vrouw gingen een aantal jaar geleden op zoek naar een nieuw horloge voor Hubert. Stad en land zijn afgelopen, maar Hubert vond geen enkel horloge mooi genoeg om daadwerkelijk te willen kopen. Het ene was te protserig, het ander te glimmend of te simpel.

In zo’n geval denkt negen van de tien Nederlanders, ik zoek nog even verder, maar Hubert Pellikaan deed iets heel anders. Hij besloot zijn eigen horloge te gaan maken.

Hubert maakt al heel zijn leven dingen na. Zo heeft hij zelfgebouwde speakers in zijn kantoortje aan de Wittevrouwensingel staan en ook zijn fiets is door hem zelf in elkaar geklust. Horloges had hij nog niet eerder zelf gemaakt, maar ook dat kwam ervan toen hij geen geschikt horloge in de winkels kon vinden. Nu ligt zijn kantoor vol met wijzerplaten, uurwerken en horlogebandjes.

Pietje precies

Van huis uit is hij uitvinder van farmaceutische producten. Zo vond hij penecilline met een appeltjessmaak speciaal voor paarden uit. Hoogstaande technische kennis heeft hij voor het horlogemaken niet nodig. Volgens Hubert is het allemaal vrij simpel. Je zet gewoon alles in elkaar. Dat moet wel zeer nauwkeurig gebeuren, maar dat is aan hem wel besteed. Avonden lang zat hij te werken aan het horloge totdat het werd zoals hij in gedachte had.

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar was precies geworden van Pellikaan voor ogen had: sportief, goed afleesbaar en het had een origineel ontwerp. Met trots droeg hij het horloge en dat ging niet ongemerkt voorbij. Mensen kwamen met positieve reacties. Daarop besloot hij het horloge op Marktplaats te zetten voor zo’n 250 euro. Het eerste bod had hij nog dezelfde dag en voor die prijs werd het verkocht.

Pellikaan timing

Een echte Pellikaan Timing
Een echte Pellikaan Timing

SInds het eerste horloge is verkocht is er veel veranderd. Ten eerste de prijs, want die is omhoog gegaan naar ongeveer 800 euro per stuk. Dat is een schappelijke prijs, want alles wordt met de hand door hem zelf gemaakt. Ook verkoopt hij niet alleen meer op internet maar zijn de horloges te koop bij twee Utrechtse juweliers. Bij een van de juweliers zijn de horloges momenteel zelfs uitverkocht.

Er zijn nu weer 200 nieuwe horlogekasten binnengekomen en Hubert hoopt ze allemaal te gaan verkopen. Of hij zijn baan als uitvinder in de wilgen gaan hangen om fulltime horloges te gaan maken? Nee, dat zou hem saai lijken. Met uitvinden is hij afwisselender bezig.

Kijk hier hoe het horloge van Utrechtse bodem eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.