Waar is Jan?

Al bijna zes jaar kom ik dagelijks met bus 12 langs het Tolsteegbankje. En al bijna zes jaar lang vroeg ik mij af wie toch die mensen waren die altijd op dat bankje zaten. Dus het werd eens tijd om dat uit te zoeken.

Op een zonnige dinsdag middag besloten Douwe en ik dat de beste aanpak was om maar gewoon eens aan teschuiven bij de vaste gebruikers van het bankje. En zo ontmoetten wij Jan. Jan is al vier jaar dakloos en houdt wel van een biertje. En het leek Jan wel leuk om ons een dagje mee op stap te nemen. Om te laten zien hoe het leven van een dakloze eruit ziet.

Jan

Een week later gingen we weer eens op zoek naar Jan om een datum af te spreken. Eenmaal aangekomen bij het bankje hoorden wij van andere vaste klanten van het bankje dat Jan al een paar dagen niet gezien was. Hij was bij iemand in de auto gestapt en daarna niet meer gezien.  Maar misschien zat hij een soepje te eten in het Catherijnehuis, de dagopvang waar daklozen een maaltijd kunnen eten.

Briefje

Ook daar was Jan al een tijdje niet gezien. Maar er was wel een bekende van Jan. Misschien konden we aan haar een briefje meegeven. Als ze hem dan zou zien zou ze het briefje aan hem geven. Ook lieten wij onze nummers achter bij de dagopvang. We verwachtten er vrij weinig van.

Telefoon

Twee dagen later gaat de telefoon. “Hallo, met Jan. Jullie hadden toch een briefje voor me achter gelaten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.