Wippen op kippen

Deze week een kijkje in de wereld van gamebedrijf FourceLabs. Vanuit hun vestiging in het nieuwe bedrijvenpand op De Neude in Utrecht ontwikkelen zij een heel apart soort games.

FourceLabs is een jonge Nederlandse gamestudio die sociaal-fysieke games ontwikkelt voor bedrijven. “We ontwerpen spellen en speelse omgevingen die een brug vormen tussen de spelers en de wereld van de klant”, aldus Julius Huijnk. Samen met twee partners heeft hij het gamebedrijfje opgericht en runnen ze samen een klein kantoor vanuit de Dutch Game Garden.

FourceLabs

Fysiek

FourceLabs probeert innovatief gamedesign te combineren met echte, fysieke spellen. “We zoeken naar de unieke combinatie tussen de virtuele en de werkelijke wereld.” Hun games spelen zich af in de publieke ruimte. Ze ontwerpen onder andere voor events, musea en cross-media campagnes.

Project

Een project waar ze nu hard aan werken is voor de SSHU. Die heeft FourceLabs gevraagd om een invulling te geven aan de City Campus Max. Daar hebben ze een game installatie voor ontwikkeld, die eind deze maand af moet zijn. De jongens zijn nu nog met testversies bezig, maar het klinkt veelbelovend.

De wipkiprace die FourceLabs heeft ontwikkeld voor Stekker Fest, op de zogenaamde Wip’n’Kip’

Bekijk CampusCam aflevering 8 om meer te weten te komen over FourceLabs en het spel dat ze voor City Campus Max aan het maken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.