Zand en verder niets

Na een ritje van een half uur zien we niets anders meer dan zand. Doha hebben we achter ons gelaten en onze blikken zijn gericht op de geelachtige heuvels waar we straks vanaf zullen glijden. Met gids Ammar – van het zo vaak door hem genoemde Regency Travel Tours – naast me en enkele oude, bewerkte snowboards achterin stopt hij op een van de hoogste zandduinen uit de buurt.

We stappen uit, en zodra we onze camera’s hebben geinstalleerd, zet Ammar de motor af. Wat een bijzondere ervaring. Helemaal stil, met alleen het zand wat opwaait en de zee op de achtergrond. Zee? Ja, het bijzondere van de woestijn van Qatar is dat het aan de zee ligt. Mensen trekken in het weekend dan ook massaal de woestijn in om daar lekker te zonnen. Nouja lekker, na een half uur in 40 graden verlang je toch wel naar een frisse duik, of een airco…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.