De schaduw van topsport: Domstad Majella

Veel Utrechtse voetballers dromen ervan wanneer ze langs de Galgenwaard rijden. Het grote stadion, waar voetbalelftallen van formaat als Liverpool op bezoek komen om te strijden tegen de plaatselijke FC. Ook voor veel spelers van het Utrechtste Domstad Majella is spelen in een groot stadion een droom. Het elftal moet het echter doen met een plekje in de schaduw van sportgrootmachten FC Utrecht en Kampong. Op sportcomplex Zoudenbalch strijden de voetballers wekelijks op het allerlaagste niveau van het amateurvoetbal: de zesde klasse.

Dat er nooit op hoog niveau wordt gevoetbald bij de Utrechtse amateurvereniging, staat niemand in de weg. Het vlaggenschip van Domstad Majella staat voorlaatste in de zesde klasse, maar de strijdlust is er niet minder om. Tegen de meest uiteenlopende tegenstanders uit plaatsen van Almere tot het Noord-Hollandse Muiden en Bussum vecht het team, zij het vaak tevergeefs, om te punten.

Ondanks alles is voorzitter Rob Zorn positief over het, voor een groot gedeelte uit studenten bestaande, elftal. “Natuurlijk prijken we nog hoog op welke ranglijst dan ook, maar er wordt zeker leuk gevoetbald door de jongens”, zo meent Zorn. “Het prijst het team dat er ondanks de tegenvallende resultaten iedere week weer met veel inzet gevoetbald wordt. Ik heb nog nooit een moment meegemaakt dat de koppies echt hangend van het veld af kwamen.”

Toch is het niet alleen voetbal wat de klok slaat bij de kleine voetbalclub; gezelligheid is vrijwel net zo belangrijk. De kantine, qua sfeer vergelijkbaar met een bruincafé, is na wedstrijden en trainingen vaak de plek waar de meest uiteenlopende gesprekken gevoerd worden. “Ons eerste team telt veel jonge jongens en die kunnen het erg gezellig maken na de wedstrijden. Ondanks dat wij (samen met Thijs de Waal, red.) als voorzitters twee generaties ouder zijn dan de spelers, botert het prima. Dat is zeker een belangrijke factor.”

Ondanks de gezelligheid, zal meer resultaat in het voetbal ook belangrijk zijn bij Domstad Majella. Het vlaggenschip staat voorlaatste in de competitie en dat is, ook in de zesde klasse, niet iets om over naar huis te schrijven. Eén voordeel heeft de club echter: degraderen is onmogelijk. Een beperking van de gezelligheid is daarom ook nog lang niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.