Elvis glinstert als een kerstboom

“I’m dreaming of a white Christmas”, zong hij nog in de winter van 1957. Zelfs Elvis Presley, The King of Rock and Roll, had echter niet kunnen voorzien dat er 53 jaar later nog steeds kerstmutsen, kerstboomballen, kerstpieken, kerstsokken en ander kerstprul met zijn beeltenis zouden worden verkocht. Ik had het ook niet verwacht, maar in de Elvis Corner aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht doet Johan van Wezel precies dat.

“We importeren onze Elvis-artikelen van over de hele wereld”, legt de Elvis-fan en winkeleigenaar uit. En daar horen, zo tegen eind het einde van november, dus ook kerstparafernalia bij. Daarnaast heeft de winkel zo’n beetje alles wat met Elvis te maken heeft: platen- en cd-kasten vol, oude ansichtkaarten, golfballen, koektrommels en een heuse Wurlitzer jukebox. “Die laatste is helaas niet te koop, die behoort tot mijn persoonlijke collectie”, glundert Van Wezel.

De kleine kerstboomhangertjes van Elvis in zijn befaamde jumpsuits glinsteren misschien nog wel mooier dan de traditionele engeltjes met hun haar van glasvezel. Misschien wel een leuk thema voor de kerstboom dit jaar. Dan koop ik gelijk die kerst-cd erbij, die past weer mooi in de Elvis-kerstsok aan de schouw. En buiten sneeuwt het.

Meer zien van de Elvis-winkel? Kijk maandag 24-01-2011 naar CampusTalk op UStad TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.