Het lichaam als scheikundige genezen

Oververmoeidheid, overgewicht, slapeloosheid, huidziekten, allemaal vervelende situaties waar we snel vanaf willen. Voor sommige mensen biedt het reguliere zorgsysteem geen uitkomst. Zij zoeken hun heil in het alternatieve zorgcircuit.De homeopathie werkt veel met kruiden, bij acupunctuur worden er naalden in het lichaam gestoken. Maar wat doet een orthomoleculair voedingsdeskundige eigenlijk?

Simpel gezegd wordt er gekeken naar welk voedsel goed is voor welk lichaam.Bij een eerste bezoek moet er een voedseldagboek van ongeveer een week bijgehouden worden, wat best confronterend kan zijn. Vervolgens wordt er een analyse gemaakt van de klachten en van welke vitamines en mineralen er een tekort is in het lichaam. Die stoffen worden dan aangevuld met vitamines en mineralen in de vorm van pillen en poeders. Eigenlijk wordt het lichaam beschouwd als een scheikundige fabriek, met stofjes die in balans gebracht moeten worden.

Hoewel een orthemoleculair voedingdeskundige zich beroept op wetenschappelijk bewezen feiten, krijgt zij vaak kritiek van de reguliere zorg. Het probleem is dat er vaak verschillende universiteiten met verschillende onderzoeken tegenover elkaar gezet worden. Het is dus aan de patiënt om te beslissen wat waar is en wat niet.

In Utrecht zijn er diverse orthomoleculaire voedingsdeskundigen te vinden.

Meer uitleg orthomoleculaire geneeskunde

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.