Het nieuwe werken

Met de komst van het internet is een hele dag op kantoor zitten ouderwets geworden. Tegenwoordig werk je waar je wilt, wanneer je wilt. Het fenomeen heet flexwerken. Verschillende bedrijven zijn op deze trend ingesprongen en verhuren werkplekken per dag of per maand. Zo ook in Utrecht.

Flexwerken heeft voor ondernemers verschillende voordelen: wie veel onderweg is, maakt weinig gebruik van een kantoor. Huren naar gebruik is dan voordeliger. Voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP`ers) is het prettig om met meerdere mensen een ruimte te delen. Zo heb je wel een eigen bedrijf, maar ben je niet alleen aan het werk. Het netwerkaspect is iets dat hoog in het vaandel staat bij het nieuwe werken.

Een van de locaties waar je kunt flexwerken is op de Maliebaan 45. Werkplekken zijn per dagdeel te huren. Door het hele pand zijn verschillende kamers ingedeeld, elk met een eigen inrichting. Voor bedrijven die er vaker komen bestaat de mogelijkheid om je bedrijf op het adres in te schrijven, post te ontvangen en zelfs een naamplaatje bij de deur te krijgen.

Igluu
Het jonge bedrijf Igluu pakt het iets anders aan. Het is gevestigd in de binnenstad van Utrecht, aan de Jansdam. Waar je bij vergelijkbare concepten een werkplek per dag huurt, huur je bij Igluu een werkplek per maand of per jaar. Volgens Igluu versterkt dit de band tussen de ondernemers, omdat je weet wie je tegenkomt. Naast een vestiging in Utrecht is er ook een in Den Haag. Met het abonnement kun je onbeperkt bij beide vestigingen terecht.

Seats2meet
Tot slot is er nog Seats2Meet. Strategisch gestationeerd bij het Centraal Station. Ook hier huur je een werkplek of vergaderruimte per dagdeel.  Seats2Meet heeft 8 locaties door Nederland, handig als je veel onderweg bent.

Voor ondernemers die een vast kantoor iets te duur (of te eenzaam) vinden, is er dus genoeg keuze in Utrecht. Elke locatie kent zijn eigen voordelen, maar ze delen het gemak van lage investeringen en een locatie waar verschillende ondernemingen samenkomen. Of het flexwerken voor ieder bedrijf de oplossing is, valt te bezien. Startende bedrijven kunnen in elk geval in een prettige omgeving naar hartenlust (net)werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.