Jay-Z een vrijmetselaar?

Jay-Z en Nas geven elkaar een "vrijmetselaarshand".

De vrijmetselarij in Utrecht verkeert in een verjongingsproces. Werd het broederschap de laatste decennia geteisterd door vergrijzing, inmiddels komen er steeds meer jongemannen aankloppen bij de verschillende loges voor spirituele verdieping.

Sinds een aantal jaar gaan op internet de geruchten dat de vrijmetselaars zich begeven binnen onverwachte kringen: de hiphop-scene. Met name multimiljonair/rapper Jay-Z wordt verdacht van lidmaatschap van de Orde. Volgens complotdenkers zit zijn muziek vol verwijzingen naar de vrijmetselarij en prijkt hij trots met symbolen die verband houden met het broederschap.

Zo is de rapper op veel foto’s te zien terwijl hij zijn zogenaamde “Roc” aan het publiek toont. Deze Roc is een gebaar waarbij de rapper beide handen tegen elkaar zet zodat ze een piramide vormen. Met zijn één oog kijkt hij vervolgens door de opening die dan ontstaat. Dit zou een verwijzing zijn naar het belangrijkste symbool op de Amerikaanse dollarbiljetten en derhalve weer een link vormen met de Nieuwe Wereld Orde.

In zijn muziek barst het intussen van de woordspelingen die iets te maken hebben met de vrijmetselarij, of anders in ieder geval met satanisten of de Illuminati, voor de complotdenkers allemaal één pot nat. Met name het nummer D’Evils is een mooi voorbeeld van Jay-Z’s geestelijke dwaling. Regels als “Illuminati want my mind soul and my body” en “I never pray to God I pray to Gotti” spreken voor zich.

De vrijmetselarij was in het midden van de twintigste eeuw al populair bij jazz-artiesten. Duke Ellington, Count Basie en Lionel Hampton waren allemaal lid van een loge. De vermeende populariteit in de hiphopscene is nieuw.

Ook rappers Nas en Kanye West en zangeres Beyonce zouden achter de schermen zaken doen met dit schimmige genootschap. Enkele provisorisch gemaakte filmpjes op internet vormen het “rotsvaste” bewijs.

Eén gedachte over “Jay-Z een vrijmetselaar?

  • 6 juni, 2014 om 13:41
    Permalink

    Een jammerlijk slecht artikel voor een student van de school voor journalistiek. Je begint met een situatie in Utrecht, schrijft daar vervolgens niets over en vervalt vervolgens tot het niveau van de samenzweringstheorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.