’t Is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker…

Zondag is het weer zover, het heerlijke avondje is gekomen. Sinterklaas zal net als ieder jaar op zijn schimmel de Nederlandse daken betreden om samen met zwarte piet geschenken voor jong en oud door de schoorsteen te gooien.


Voor Nederlanders is dit uiteraard de normaalste zaak van de wereld. Maar als u vreemdeling bent, zal u vreemd opkijken als er een oude man met een neppe baard en een aantal zwartgeschminkte, vreemd geklede idioten met een jutezak over straat huppelt.

Toch kan de Goedheiligman u wellicht van betekenis zijn. Het is algemeen bekend dat een vreemdeling die voor een onbepaalde tijd in Nederland wil wonen, een inburgeringexamen af moet leggen. En zoals hier te lezen, wordt dat niet iedereen even makkelijk gemaakt. Sinterklaas hielp daarom vorig jaar een handje mee. Op het ROC ID College in Gouda deelde hij namelijk inburgeringdiploma’s uit. Negentien studenten, die in het kader van hun inburgering een leertraject volgden, vonden naast een chocoladeletter het welbegeerde papiertje in hun schoen.

Hoeveel diploma’s hij dit jaar uit zal delen, dat heeft de Sint nog niet medegedeeld. Verlanglijstjes kunnen worden getwitterd @SintNicolaas of met #verlanglijstje als hashtag.

De verlanglijstjes stromen binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.