‘Presenteren doe je met je reet!’

Je ligt in bed te piekeren en je denkt aan de dag dat je moet presenteren. Je wordt al onrustig bij de gedachte dat de dag van presenteren nadert. Je denkt bij jezelf: Hoe ga ik dat overleven? Een zenuwslopende uitzending met in de regiekamer een kudde van redactieleden die nauwkeurig op elke stap letten. En daar blijft het niet alleen bij, want er komen ook gasten. Hoe zal je bij de gasten overkomen als ze denken dat je ook zo zenuwachtig bent? Je vraagt jezelf dan ook vooral af wat je gaat aantrekken! Hoe gaat je haar zitten? Zit je haar op dat moment wel goed? En hoe zit het trouwens met al die kijkers in Utrecht? Wat zullen die wel niet van mij denken? Want oh ja, ik ga het voor hen presenteren!

Suzanne Bosman RTL Nieuws

Bij presenteren komen er vragen bij kijken. Voor sommigen is presenteren een natuurtalent en anderen moeten zich met bloed, zweet en tranen door de uitzending heen slaan. Pasgeleden is Suzanne Bosman van RTL Nieuws op het FCJ-gebouw geweest om onder andere een aantal tips te geven over presenteren. Volgens haar valt het allemaal mee!  Voor de aanstormende presentatoren en presentatrices is de boodschap van Suzanne Bosman meer dan duidelijk: “Presenteren doe je met je reet!” Een korte uitspraak met veel betekenis.

De nodige tips voor onze redactieleden

Tip 1: De tekst moet kloppen en je moet precies weten wat je wilt gaan vertellen. Zo moet je het ook niet te moeilijk maken voor jezelf.

Tip 2: Je moet er goed bij zitten, want jij bent tenslotte ‘de baas’ in de studio!

Tip 3: Breng de tekst zo over dat mensen ook daadwerkelijk willen horen wat je gaat vertellen.

Tip 4: Maak de kijker nieuwsgierig! 

Tip 5: Zie video voor volledige informatie en bruikbare tips.

3 gedachten over “‘Presenteren doe je met je reet!’

 • 9 januari, 2011 om 17:26
  Permalink

  Thank you 🙂

 • 2 januari, 2011 om 13:59
  Permalink

  Leuk om te zien 🙂

 • 15 december, 2010 om 20:22
  Permalink

  Kortom, gewoon doen wat Suzanne vertelt en ga vooral lekker zitten. Het stelt allemaal niks voor, zul je merken hahahaha succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.