Allergisch voor je telefoon

We hebben er allemaal een; een mobiele telefoon. We moeten bellen en sms-en met onze vrienden en internetten om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. Voor vrijwel iedereen de normaalste zaak van de wereld. Maar wat doe je als je allergisch bent voor elektriciteit en dus voor je telefoon?

Over de hele wereld zijn er mensen die beweren dat ze overgevoelig zijn voor elektromagnetische velden. Zendmasten, elektronische apparatuur maar ook auto’s en trams zorgen ervoor dat deze mensen een kettingreactie aan klachten krijgen.

Elektrisch verstelbaar bed
Ineke van der Klaauw is een van deze elektrogevoeligen. Toen de dokter zeven jaar geleden maar geen oorzaak kon vinden voor haar nachtelijke maagklachten, trok Ineke ten einde raad de stekker uit haar elektrisch verstelbare bed. De klachten waren onmiddellijk verdwenen. Helaas kwamen er in de loop van de tijd nieuwe klachten bij die veroorzaakt werden door andere apparaten en stralingen.

Om zich enigszins te beschermen tegen alle elektromagnetische velden, heeft Ineke verschillende aanpassingen in haar huis aangebracht. Verstopt achter het behang zit een laag aluminiumfolie en voor de ramen hangen stralingwerende gordijnen. Maar hoe moet je nou bellen als je ziek wordt van zowel je mobiele als je vaste telefoon? Ineke heeft een oplossing.

Telefoneren voor elektrisch overgevoeligen from Karen van Dijk on Vimeo.

Een gedachte over “Allergisch voor je telefoon

  • 11 december, 2010 om 20:29
    Permalink

    Wij hebben ook zo’n telefoon…;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.