Binnenstad is muizenhol

Sinds jaar en dag heb ik last van kleine grijze indringers in mijn studentenkamer. Strooien met gif, elke dag stofzuigen en vuilniszakken over het balkon gooien, niets helpt. Maar ik ben niet de enige met dit probleem.

De gehele binnenstad heeft last van de vieze beesten. Een rustig avondje film bij de bioscoop Camera aan de Oudegracht zit er al niet in: voor je het weet zit er een muis in je bak popcorn. Met de muizenbestrijding zijn ze druk bezig, en ze waarschuwen bezoekers voordat ze een kaartje kopen.

Kat

Heb je je ooit afgevraagd waarom bijna elk restaurant rondom de grachten een kat heeft? Dat is ook niet echt hygiënisch, maar muizen zorgen voor heel wat meer problemen. De kleine keutels liggen door het gehele gebouw, en op de plaatsen waar de muisjes zich bevinden, laten ze buiksmeer achter. Dit bruine, vettige goedje stinkt. Maar wat natuurlijk nog meer geur afgeeft is de urine. Net als honden laten muizen hun urine achter op zoveel mogelijk plekken, zodat ze hun territorium kunnen afbakenen. Daarnaast eten ze bijna al het voedsel dat wij ook eten, en daarbij laten ze ziektekiemen achter. Zo zou je bijvoorbeeld het Hanta-virus kunnen krijgen van de dieren. Dit zorgt voor hartkloppingen, koorts en nierproblemen.

Plaag

De laatste maanden duiken de kleine beestjes vaker op in de stad. Dit komt natuurlijk door de kou, maar ook door het slopen van Hoog Catharijne, waar muizen graag waren. In onderstaand filmpje kan je zien hoe de muizen een aantal jaar geleden door de AH to Go op het Centraal Station trippelden. Er schijnen nog steeds veel muizen te lopen bij de horecagelegenheden op het station. In de CampusTalk uitzending van 4 april gaan we opzoek naar muizen in horecagelegenheden in Utrecht. Kijken dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.