Bont en blauw, de kleuren van liefde

“Ik werd verliefd op een jongen die mij niet goed behandelde. Niet goed is nog zachtjes uitgedrukt, want ik werd geestelijk en lichamelijk mishandeld.” Dit schreef Petra op de website LoveAlert. Petra was toen 14 en is één van de vele meiden die te maken heeft gehad met een agressieve vriend.

Ernstige relatieproblemen bevinden zich dus niet alleen onder volwassenen, maar ook onder jongeren. En met ‘ernstig’ wordt bedoeld: schelden, de ander vernederen, slaan en tot aan regelrechte aanranding toe. Het zijn vaak meisjes die het slachtoffer zijn, maar ze hebben dit vaak niet eens door. Deze meiden denken vaak dat het normaal is dat hun vriend extreem jaloers is; het is een teken van liefde. Regelmatig ruzie hebben is ‘normaal’ en uitgescholden worden wanneer je iets ‘verkeerds’ doet is ook heel gewoon. ‘Het is mijn eigen stomme fout’ denken ze dan.

Herkennen
De gedachten ‘normaal’ en ‘eigen schuld’ zorgen ervoor dat deze meiden de ernst van het probleem niet inzien. En omdat zij zich toch best wel schamen, zullen ze het ook niet gauw tegen hun vriendinnen vertellen. Het probleem herkennen en vervolgens actie ondernemen is een oplossing. Op de website van LoveAlert wordt duidelijk gemaakt wat wel en niet gezond is in een relatie. Misschien dat meiden die in zo’n positie zitten eindelijk inzien dat vernedering en mishandeling niet gewoon is.

Rauw & Puur Liefde en losse handjes from Bounce Media on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.