De kleur van mijn bank

Vroeger, toen de seks nog vies was en de lucht schoon, had ik een spaarpot van de Postbank. Een blauwe spaarpot waarin het geld letterlijk naar zijn plek mocht rollen. Ik was fan van rollend geld, dus ik was fan van de spaarpot en de Postbank. Zo gemakkelijk ging dat vroeger namelijk. En vroeger was sowieso altijd alles beter.

De spaarpot ging kapot, de Postbank werd ING en blauw veranderde in oranje. Ik raakte van slag. Vooral door al dat oranje. Ik heb namelijk een hekel aan die kleur. Binnen de kleurenpsychologie heeft elke kleur een bepaalde eigenschap. Blauw staat voor betrouwbaarheid en stabiliteit. Oranje voor inhaligheid.

Ik keek er daarom natuurlijk ook niet van op dat de ING kei hard door de crisis werd getroffen. Honderden marktanalisten van de ING zagen niet wat de kleur oranje al lang voorspelde. Inhaligheid, een verkeerd bonussysteem en daarom een miljarden verlies.

Ik wilde overstappen naar de ASN Bank maar sinds ik de kleurenlogica volg, durf ik dat niet meer. ASN Bank heeft namelijk een rood logo. Dat lijkt me voor mijn saldo geen goed idee. Dus ben ik op zoek naar een andere bank.

En daarom ben ik op zoek naar informatie over een nieuwe bank. Wie kan me helpen aan een bank met een gouden logo?

2 gedachten over “De kleur van mijn bank

  • 7 december, 2010 om 20:34
    Permalink

    Nu vroeger seks nog vies was, was vroeger hoogstens het gras nog groen… grappig.

  • 6 december, 2010 om 10:53
    Permalink

    Hahaha! leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.